In 1968 ben ik geboren in Leeuwarden en ben altijd omringd geweest door dieren. Dierenliefde werd er met de paplepel ingegoten. Met mijn ouders en zus gingen we regelmatig naar de dierentuin, kinderboerderij of circus. Het liefst liep ik met een geitje in de armen, had ik een aapje in mijn nek of knuffelde met de lammetjes.

 Ik was een creatief en fantasierijk kind. Altijd was ik aan tekenen en kleuren. Vooral dieren waren natuurlijk mijn favoriete onderwerp.

dierenschilderij opdrachtdierenschilderij opdrachtdierenschilderij opdracht

Sinds 1987 woon ik met mijn man Douwe in Langweer. Ik ben moeder van 2 zonen, Jelmer  (28 jaar) en Pieter (25 jaar). Toen de kinderen klein waren had ik niet zoveel tijd om te schilderen. Maar tegenwoordig kan ik me helemaal op mijn grote passie dierenschilderen & tekenen richten.

Mijn eerste schildercursus heb ik gevolgd in 1986. In 1991 en 1992 heb ik les gehad van de bekende koeienschilder Wiebe van der Zee. Van 2000 tot 2011 heb ik lesgehad van kunstenaar Hans Noordermeer.

Ook heb ik een 2 jarige opleiding `Pet Portraits´ (Dierportretten) gevolgd van The London Art College. Ik kreeg les van Melanie Phillips, een bekende kunstenares.

In de vakanties zijn mijn man Douwe, mijn hondje Boomer en ik vaak op stap met onze camper. Favoriete landen zijn Frankrijk en Duitsland.

 

In mijn vrije tijd lees ik graag een goed boek. Ik lees eigenlijk alle genres, van liefdesromans tot thrillers.

Op woensdag middag ga ik met veel plezier naar schilderclub " het Sneeker Palet ".

Ik maak graag foto's van dieren in de wei als ik met mijn hondje wandel. Ook bezoek ik tijdens de vakantie regelmatig dierentuinen om foto's te maken. Deze werk ik later in mijn atelier soms uit tot een schilderij.