Dierenliefde & Dierenkunst

“Waarom schilder / teken je dieren ? “

Deze vraag wordt mij regelmatig gesteld.

Thuis hadden we altijd huisdieren, kan me niet herinneren dat we ooit “huisdierloos” zijn geweest. Toen ik een baby was, hadden we een hondje, Pucky. Hij paste op mij en mijn zus, een chihuahua.

schilderij hond kat opdracht

Zelf mocht ik later zorgen voor mijn cavia’s en hamsters, heb er vele gehad. Zodra ik thuiskwam van school, ging ik als eerste naar mijn diertjes.

Verder gingen mijn ouders  vaak met mijn zus en mij naar een kinderboerderij, circus, wildpark of dierentuin. Het liefst had ik een lammetje in mijn armen, een aapje in mijn nek of een konijn op schoot.

Toen Douwe en ik gingen samenwonen in 1987 namen we hond Toby en kat Gijs uit het asiel.

We hebben toen ook verschillende kippen, tropische vogeltjes, caroline eendjes en duiven gehad. Dat was een mooie gezellige tijd met alle dieren om ons heen.

Ons 2e hondje Boomer is maar liefst 17 jaar geworden.

Joris is het hondje dat we tegenwoordig hebben en gaat altijd mee op de fiets en op reis. Ook heb ik sinds enkele jaren 2 aquaria met tropische vissen.

Ook tuinvogels hebben altijd een warm plekje in mijn hart gehad. Mijn vader was een op en top liefhebber van de vogeltjes. Altijd had hij lekkere hapjes voor ze, om ze naar onze tuin te lokken. Daar ben ik dus mee besmet, vogeltjes naar de tuin lokken en ervan genieten als ze smikkelen van het lekkers.

schilderij dieren vogels

dierenschilderij schilderij vogels

Ik kan mijn liefde voor dieren kwijt in de schilderijen die ik maak. En het helpt mij om tot een goed resultaat te komen. Het schilderen van een stilleven, boot of huis kan mij niet bekoren. Ik vind iets levensloos schilderen saai en emotieloos, het heeft geen ziel ! Dat past dus absoluut niet bij mij.

De klanten die ik aantrek, zijn denk ik een beetje van hetzelfde soort. Ook zij zijn echte dierenliefhebbers en willen graag een schilderij van hun favoriete dier(en).

Door het maken van schilderijen kan ik ontspannen en kom ik tot rust. Bovendien geeft het een goed gevoel, dat ik door mijn dierenschilderijen in een behoefte kan voorzien. 

Dus waarom schilder ik dieren ?

Ik denk dat het bovenstaande het u wel duidelijk heeft gemaakt.

Het is mijn passie, het zit in mijn bloed en zal er ook nooit meer uitgaan !