In 1968 ben ik geboren in Leeuwarden en ben altijd omringd geweest door dieren. Dierenliefde werd er met de paplepel ingegoten. Met mijn ouders en zus gingen we regelmatig naar de dierentuin, kinderboerderij of circus. Het liefst liep ik met een geitje in de armen, had ik een aapje in mijn nek of knuffelde met de lammetjes.

vogelschilderij vogel schilderij

 Ik was een creatief en fantasierijk kind. Altijd was ik aan tekenen en kleuren. Vooral dieren waren natuurlijk mijn favoriete onderwerp.

vogelschilderij vogel schilderij

Sinds 1987 woon ik met mijn man Douwe in Langweer. Ik ben moeder van 2 zonen, Jelmer  (30 jaar) en Pieter (27 jaar). Toen de kinderen klein waren had ik niet zoveel tijd om te schilderen. Maar tegenwoordig kan ik me helemaal op mijn grote passie dierenschilderen & tekenen richten.

Inmiddels zijn er ook 2 schoondochters, Marina en Melissa en kleinzoon Jelle.

Mijn eerste schildercursus heb ik gevolgd in 1986. In 1991 en 1992 heb ik les gehad van de bekende koeienschilder Wiebe van der Zee. Van 2000 tot 2011 heb ik les gehad van kunstenaar Hans Noordermeer.

Ook heb ik een 2 jarige opleiding `Pet Portraits´ (Dierportretten) gevolgd van The London Art College. Ik kreeg les van Melanie Phillips, een bekende Engelse kunstenares.

In de vakanties zijn mijn man Douwe, mijn hondje Joris en ik vaak op stap met onze camper. Favoriete landen zijn Frankrijk en Duitsland.

Zelfs in de vakanties kan ik het niet laten om te schilderen. De doeken en verf gaan dus gewoon mee :)

vogelschilderij vogel schilderij

In mijn vrije tijd lees ik graag een goed boek. Ik lees eigenlijk alle genres, van liefdesromans tot thrillers.

Op woensdag middag ga ik met veel plezier naar schilderclub " het Sneeker Palet ". Een gezellige samenkomst van gelijkgestemden. We inspireren elkaar en geven elkaar tips.

Verder ga ik graag fietsen met mijn hondje Joris en Douwe, we maken heel wat kilometers samen. 

vogelschilderij vogel schilderij

Zoals u misschien al in de gaten had, mijn verdere leven draait allemaal om schilderen en tekenen. Daar ben ik elke dag mee bezig en haal er veel voldoening en plezier uit. Het is een mooie manier om te ontspannen en er ontstaat ook nog iets leuks!

Wilt u nog meer weten over het hoe en waarom ik schilder? Kijk bij de rubriek  "Waarom??"